Over Cas Rooseboom


Over Cas

Mijn naam is Cas Rooseboom, ik ben acupuncturist, instructeur chinese gezondheids sporten en structural bodyworker. Na studies Chinese Medicijnen en sport, Acupunctuur en Fascia release, deel ik graag mijn kennis en ervaring via behandelingen en lessen.  Ik vind het belangrijk dat je lichaam zelf leert hoe het in balans kan blijven om zo je gezondheid in eigen hand te nemen.

Sinds 1992 beoefen ik Taichi. Wat begon als een training om mijzelf weerbaar te maken, ontwikkelde zich tot een dagelijkse routine om mijn gezondheid te onderhouden.

Naast mijn werk in Nederland was ik ook regelmatig betrokken bij projecten in Afrika. Als instructeur werkte ik daar samen met (straat) kinderen en jongeren op het gebied van creativiteit en gezondheid. (cre8, yaden)

Visie

Ons lichaam heeft alles in zich om actief te kunnen zijn; om te bewegen voor plezier, creatieve zelfexpressie en optimaal functioneren. Het lichaam heeft een uitgebreid alfabet van primaire natuurlijk gecoördineerde bewegingen en houdingen.

Ondanks een idee van evolutie wijzen steeds meer onderzoeken uit dat ons lichaam nog steeds voor 95% als het lichaam van de oermens functioneert, die voornamelijk jager-verzamelaar was. In onze op de stoel gebaseerde maatschappij is het voor veel tieners al een opgave om met platte voeten op de grond te hurken laat staan als ze ouder worden. Dit verlies van primaire bewegingen en houdingen staan lichamelijk gezond functioneren meer en meer in de weg.

In culturen waar mensen in kleermakerszit of op hun hurken op de grond zitten of lopen op blote voeten als een vanzelfsprekendheid zien, verzorgen zij met deze gewoonten automatisch deze bewegingen en houdingen waardoor hun lichaam krachtig en flexibel blijft tot op hoge leeftijd.

(interview: ‘neem je gezondheid in eigen hand’.)

Gemiddeld hebben we ca 50.000 gedachten per dag waarvan 98% hetzelfde zijn als die van gisteren. Deze, veelal onbewuste, gedachten vormen ons reactie patroon. Dit betekent dat onze resultaten iedere dag hetzelfde zijn en dat we maximaal 2% verschil per dag kunnen creëren. Als je meer resultaat wilt dan die 2%, is het belangrijk dat je bewust bent van je gedachten.

Ik ben lid van beroepsvereniging VBAG. Met een aanvullende verzekering is (gedeeltelijke) vergoeding van behandelingen vaak mogelijk.

VBAGRBCZ