Yoga & Meditatie

YOGA-Prep  
Maak kennis met yoga, de geschiedenis van yoga en wat yoga u zou  kunnen geven.
In een cursus van 10 rustige, steeds iets intensiever wordende lessen vind u ontspanning en word uw lichaam meer flexibel. Aan de hand van een oplopende serie oefeningen, die door de ontwikkeling van yoga heen loopt, leert u ervaren wat de verschillende stijlen van yoga met uw lichaam doen en krijgt u een eerste begrip van hoe u zelf zou kunnen trainen en waarom u dat zou willen doen.
Na deze kennismaking heeft u een idee over wat yoga is en wat het met uw lichaam doet, ervaring met verschillende yoga stijlen en een praktische serie van 20 oefeningen die u kan gebruiken als warming up en cooling down om uw lichaam te onderhouden.
Ook is deze lessen serie bruikbaar als voorbereiding op een langer yoga traject van een specifieke stijl.

Een vervolg traject zou Chinese ‘daoyin’Yoga kunnen zijn.
Daoyin Yoga is de combinatie van Hatha Yoga (beheersing van het lichaam) en Raja Yoga (beheersing van de geest). Daoyin (geleid door de adem) Yoga  is opgebouwd in drie fasen die u geleidelijk aan leert.

Met krachtige zittende houdingen waarbij het lichaam opengemaakt wordt, dynamische oefeningen om het lichaam vorm te geven en geconcentreerde poses die het lichaam richting geven.
Daoyin Yoga helpt uw lichaam beter te functioneren en contact te maken met u zelf en uw omgeving. Yin en Yang ontwikkeling worden gecombineerd in een meditatieve training die zeer geschikt is voor het krachtiger en soepeler maken van spieren, oplossen van stress en het uitlijnen van lichaam en levenshouding.

Met de adem wordt het innerlijke lichaam gemasseerd terwijl kracht, uitstraling en schoonheid van het uiterlijk lichaam groter wordt. Daoyin Yoga is een intelligente ontspannende Yoga voor plezier in uw lichaam.

Kennismaken met MEDITATIE
Leer een basis meditatie in 10 opbouwende lessen met oefeningen en inzichten. U bent praktisch bezig met ervaren hoe u kan mediteren en wat het met u doet. Ontwikkel een grotere concentratie en ervaar een betere nachtrust.

Na deze kennismaking kent u een basismeditatie van een half uur die u praktisch kunt inzetten omuw lichaam te ondersteunen bij uw bezigheden en doelstellingen. De meditatie lessen kunt u gebruiken om een rust moment in uw week te ontwikkelen.

Naast de kennismaking cursus kunt u de cursus introductie in meditatie volgen. Hierin maakt u kennis met verschillende meditatie methodes en stijlen. U krijgt inzicht in wat meditatie is en wat meditatie voor u zou kunnen doen.

In het nu zijn, stress in balans brengen, kracht in rust vinden…
Tijdens 10 lessen, die bestaan uit 20 verschillende meditatie ervaringen, worden de vele aspecten van meditatie belicht.

Wilt u meer weten over yoga en meditatie neem dan gerust contact op via de contactpagina.